کشور آلمان در اروپای مرکزی واقع شده است و از معدود کشورهای اروپایی است که همسایگان زیادی را اطراف خود جای داده است. آلمان از سمت غرب با فرانسه، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ و از جنوب با سوئیس و اتریش همسایه است،همچنین از سمت شمال با دانمارک و از سمت مشرق با جمهوری چک و لهستان همسایه است . این کشور از شهرهای بزرگی تشکیل شده است که از مهمترین و بزرگترین این شهرها برای تحصیل در آلمان، شهر برلین است که پایتخت این کشور میباشد . مونیخ، هامبورگ، کلن ،فرانکفورت و اشتوتگارت از دیگر شهرهای بزرگ و مهم این کشور اروپایی هستند .
زبان بیشتر مردم این کشور آلمانی است و تعداد محدودی نیز به زبانهای محلی خود صحبت میکنند. این کشور دارای آب و هوای معتدل است و هرچه به دریا نزدیکتر میشویم این وضعیت آب و هوایی مرطوبتر و گرمسیری تر خواهد شد اختلاف ساعت بین کشور ما و آلمان ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه است که ایران از آلمان جلوتر است.
شرایط تحصیل در آلمان
سطح علمی بالا و دانشگاههای باسابقه و با کیفیت در کنار تحصیل رایگان در دانشگاههای دولتی کشور آلمان باعث میشود تا مهاجرین بسیاری جهت ادامه تحصیل این کشور در قلب اروپا را انتخاب کنند. مقاطع مختلف دانشگاهی امکان تحصیل در آلمان را خواهند داشت اولین قدم برای ادامه تحصیل در آلمان داشتن مدرک زبان و تسلط کافی در زبان است درست است که تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی امکان پذیر است اما بیشتر این دانشگاهها زبان اصلی تدریس خود را آلمانی قرار داده اند.
به هر حال داشتن مدرک زبان معتبر همچون آیلتس در سطح بالای ۶ و یا تافل الزامی است و همچنین داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 ضروری است.
ناگفته نماند بیشتر دانشگاههای آلمانی دورههای آمادگی زبان را برای دانشجویان بینالمللی فراهم کردهاند و به همین منظور آزمون ورودی زبان جهت پذیرش شرط بسیاری از دانشگاههاست.
در ابتدا باید تصمیم بگیرید تا دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید .به طور کلی دانشگاههای کشور آلمان برای تحصیل کارشناسی، ارشد و دکترا به چند دسته دولتی، خصوصی ،علمی کاربردی، کالج هنر، فیلم و موسیقی دسته بندی می شوند.
شرایط تحصیل در آلمان و پذیرش هر دانشگاه در سایت خود دانشگاهها شرح داده شده است.
مدارک لازم
تحصیل در آلمان برای تمامی رشتههای ریاضی ،تجربی، انسانی و فنی حرفهای فراهم شده است. شرط اصلی پذیرش دانشگاههای دولتی و تحصیل رایگان در آن داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 است و اینکه مدارک تحصیلی دوران دبیرستان و معدل مناسب که برای هر دانشگاه متفاوت است نیز لازم است ارائه شود.
در صورتی که مدرک زبان آلمانی نداشته باشید میتوانید در دانشگاههای خصوصی کشور آلمان ثبت نام کنید که اکثراً به زبان انگلیسی تدریس میشوند .
البته باید بدانید که این دانشگاهها رایگان نخواهند بود و شهریه نسبتاً بالایی را دریافت میکنند.
فرصت خوب اینکه شما میتوانید با اینکه مدرک زبان آلمانی را ندارید اما با گذراندن دوره آوسبیلدونگ از بورسیه های رایگان دانشگاهها استفاده کنید.
بورسیه
دولت آلمان برای بهره گرفتن از دانشجویان ممتاز بینالمللی فرصت دادن بورسیههای تحصیلی را فراهم کرده است معمولاً بورسیهها هم هزینههای تحصیل و هم هزینههای زندگی افراد را تا حد زیادی کاهش میدهند .
دریافت بورسیه هیچ محدودیت سنی ندارد و برای متقاضیان برتر در تمامی رشتهها در دسترس است. تنها کافی است مدارک تحصیلی خود را به سایت درخواست بورسیه هر دانشگاه ارسال کنید و ثبت نمایید تا مورد تایید قرار بگیرد .
مانند تمام بورسیهها قانون مهم گرفتن آن نمرات عالی دوران تحصیل، نوشتن مقاله و ثبت اختراعات و سابقه تحصیلی درخشان میباشد.
برخی از بورسیههای تحصیلی در آلمان عبارتند از:
بورسیه DAAD, بورسیه اراسموس، بورسیه تحصیلی بنیاد هاینریش بل،ماکس پلانک و بورسیه دکتری DKFZ که شرایط هر یک از آنها به طور جداگانه ذکر شده است.
تحصیل پزشکی در آلمان
تحصیل پزشکی در آلمان یکی از پرطرفدارترین رشته های آلمان است در صورتی که متقاضی پزشکی در آلمان هستید میتوانید با ارائه مدرک دیپلم و مدرک زبان آلمانی در دانشگاههای آلمان اعم از خصوصی یا دولتی ثبت نام نمایید .
رشته پزشکی در آلمان بیشتر در دانشگاههای دولتی و به صورت رایگان در دسترس است هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی حدوداً بین ۶ تا ۲۰ هزار یورو در طول ترم میباشد.
ورود به رشتههای پزشکی با داشتن دیپلم تجربی و ارائه و تسلط به زبان آلمانی در سطح C1 و نمرات عالی دروس تخصصی در سطح A و گذراندن دوره ی ۱ ساله M_Course و تسلط زبان انگلیسی در کنار زبان آلمانی امکانپذیر می باشد.
از دیگر مدارک مهم جهت ورود به این رشته ارائه مدارک شخصی و هویتی نظیر پاسپورت و درخواست ویزا و اثبات تمکن مالی، انگیزه نامه و توصیه نامه می باشد.
هزینههای لازم برای تحصیل در آلمان
همانطور که گفته شد آلمان برای تحصیل از کشورهای ارزان به حساب میآید زیرا تحصیل در دانشگاههای دولتی آن تقریباً رایگان است و هزینهای در قبال تحصیلات از دانشجو گرفته نمیشود و تنها باید هزینههای زندگی در کشور آلمان را محاسبه کرد.
البته تحصیل در دانشگاههای خصوصی نیازمند شهریه است که آن هم بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است
که تا ۲۵۰۰۰ یورو در سال تخمین زده میشود.
اما هزینههای زندگی در کشور آلمان تا ۸۵۰ یورو خرج خواهد داشت که شامل هزینههای اجاره مسکن، آب و برق ،خوراک و پوشاک، هزینه رفت و آمد، بیمه، تفریح و … میباشد .
کار
کشور آلمان از نظر اقتصادی و نرخ بیکاری در سطح مطلوبی قرار دارد و دانشجویان در طول دوران تحصیل مجاز هستند در هفته تا ۲۰ ساعت برای کار پاره وقت زمان بگذرانند که این امر باعث میشود هم به هزینههای زندگی کمک شود و هم برای دوران پس از تحصیل رزومه و تجربه کاری کسب کرده باشند. درآمد ماهیانه برای اکثر کارهای پاره وقت و یا ثابت حدوداً ۴۰۰ یورو تخمین زده میشود. دولت آلمان برای دانشجویان بینالمللی که فارغ التحصیل میشوند مدت ۱۸ ماه زمان داده است تا متقاضی دریافت ویزا بتواند به دنبال کار باشد و در آلمان بماند.
دانشگاههای برتر برای تحصیل در آلمان
تحصیل در آلمان به دلیل داشتن دانشگاههای سطح بالا و معروف دانشجویان زیادی را از سرتاسر جهان پذیرا شده است برخی از دانشگاههای برتر که از نظر جهانی هم در رتبههای بسیار بالای قرار گرفته اند عبارتند از:
▪︎دانشگاه فنی مونیخ
▪︎ دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
▪︎ هایدلبرگ
▪︎ شاریته برلین
▪︎ هومبولت برلین
▪︎ توبینگن
▪︎ دانشگاه بن
▪︎ آزاد برلین
▪︎ دانشگاه فنی آخن آلمان
▪︎ فرایبورگ
برای مطالعه بیشتر:
اگر به تحصیل پزشکی در آلمان علاقه دارید!
شرایط ویزا برای دوره آوسبیلدونگ
تحصیل پرستاری در آلمان به زبان انگلیسی
اخذ ویزا برای تحصیل در آلمان
دولت آلمان به دانشجویان بین المللی که برای تحصیل به این کشور بیایند ویزای تحصیلی صادر میکند و این ویزا تا سه ماه اعتبار دارد که امکان تمدید آن وجود دارد پس از اتمام تحصیلات همانند بیشتر کشورها دانشجوی متقاضی ویزا میتواند نسبت به تغییر ویزای تحصیلی به ویزای کاری اقدام نماید.
برای دریافت ویزا از دولت آلمان باید مدارک زیر را ارائه دهید:
▪︎ نامه پذیرش دانشگاه
▪︎داشتن سن قانونی
▪︎ داشتن و اثبات تمکن مالی
▪︎ ارائه مدرک زبان آلمانی حداقل B1
▪︎ مدارک شخصیتی، هویتی و تحصیلی
▪︎ انگیزه نامه
تمامی مدارک فوق باید به زبان آلمانی ترجمه شود.
ویزای همراه
در صورتی که دانشجوی متقاضی بخواهد برای بستگان درجه یک خود نظیر همسر، فرزندان، پدر و مادر خود ویزا دریافت کند، حداقل باید یک سال در آلمان زندگی کند تا بتواند نسبت به گرفتن ویزای همراه اقدام نماید .
همچنین از دیگر شروط گرفتن ویزای همراه،اثبات تمکن مالی خود و همراهان،محل زندگی مناسب،شغل و درامد مناسب،مدرک زبان برای بستگان بالای ۱۶ سال میباشد.
در ضمن بعد از گرفتن ویزا برای همراهان خود آنها حق تحصیل و کار را در کشور آلمان خواهند داشت.
اخذ اقامت و پاسپورت
برای گرفتن اقامت دائم ابتدا باید در طول دوران تحصیلی که اقامت موقت دارید نسبت به گرفتن اقامت دائم اقدام نمایید تا این پروسه سریعتر انجام گیرد.
به این صورت که بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شده و حداقل ۲ سال در حوزه رشته تحصیلی خود مشغول به کار شده در این هنگام میتوانید درخواست خود را برای گرفتن اقامت دائم به سفارت ارسال نمایید البته در طول این ۲ سال باید مالیات خود را پرداخت کرده ،حق بیمه خود را داده و از هرگونه سابقه کیفری مصون بمانید.
بعد از گرفتن اقامت و گذشت ۳ سال از زندگی در آلمان و پرداخت هزینههای مربوطه میتوانید نسبت به دریافت پاسپورت نیز اقدام نمایید .
سخن آخر
هر گونه ابهام و سوالی درمورد مهاجرت به آلمان و چگونگی پذیرش از دانشگاههای کشور آلمان دارید را بصورت رایگان از طریق مشاوره با ما در میان بگذارید تا بهتون کمک کنیم و پاسخ دهیم.