پزشکی رشته و دانشی کاربردی در جهت ارتقای سلامت انسانها و تشخیص، درمان یا پیشگیری بیماریها میباشد تحصیل در این رشته پردرآمد و پرطرفدار در کشور آمریکا از رویاییترین اهداف دانشجویان رشته پزشکی است دانشگاههای کشور آمریکا از بهترین دانشگاههای دنیا هستند که اعتبار بسیار بالایی دارند تحصیل تخصص پزشکی آمریکا بعد از گرفتن مدرک کارشناسی با شروع دوره مشخص بین ۳ تا ۷ سال آغاز میگردد جهت تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا کسب نمره قبولی در آزمونهای ورودی و معادل سازی مدارک الزامی است.
شرایط تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا
جهت ادامه تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا باید از مهمترین بخش آن یعنی شرکت و قبولی در آزمون USMLE با موفقیت عبور کرد و با کسب نمره قبولی در آزمون ورودی تخصص که در چند مرحله انجام میگیرد میتوانید مجوز پزشکی خود را در ایالات متحده آمریکا به دست آورید در مرحله آخر با انتخاب تخصص خود جهت تحصیل وارد دوره تخصص پزشکی در این کشور خواهید شد ورود به این حیطه و اخذ پذیرش در دوره رزیدنتی ایالت متحده کمی مشکل خواهد بود زیرا رقابت شدیدی بین متقاضیان این رشته وجود دارد.
مدارک لازم جهت تحصیل تخصص پزشکی آمریکا
برای اینکه پذیرش بهترین دانشگاههای پزشکی در آمریکا را داشته باشید باید مدارک زیر را به دانشگاه مورد نظرتان ارسال کنید و درخواست خود را تحویل دهید
▪︎ مدارک شخصی نظیر شناسنامه ،کارت ملی ،پاسپورت و عکس پاسپورتی
▪︎ مدرک تحصیلی سابق به همراه ریز نمرات و داشتن معدل بالا در آن
▪︎ مدارک مربوط به قبولی در آزمون USMLE در تمامی مراحل یا در صورت لزوم آزمون MCAT و درخواست مشترک ERAS
▪︎ مدرک معتبر زبان انگلیسی OET با نمره ۳۵۰
▪︎انگیزه نامه و توصیه نامه
▪︎ اثبات تمکن مالی و مدارک مبنی بر محلی که در آن ساکن خواهید شد
توجه داشته باشید که مدارک درخواستی هر دانشگاه میتواند با دیگری متغیر باشد و تمامی مدارک فوق باید به زبان رسمی انگلیسی ترجمه و ارائه گردد.
مراحل اپلای تخصص پزشکی در آمریکا
اپلای جهت تحصیل تخصص پزشکی در ایالات متحده کمی زمانبر بوده و دارای چندین مرحله است که برای انجام آن باید از تمامی این ۱۰ مرحله عبور کرده و پذیرش خود را در دانشگاههای عالی آمریکا کسب نمایید.
▪︎ مرحله اول > عبور از آزمون ورودی تخصص پزشکی USMLE میباشد .باید برای شرکت در آن ابتدا در آن ثبت نام کنید همچنین درخواست مشترک ERAS را در سایت ECFMG ثبت کرده تا صلاحیت و مهارتهای لازم را از طریق کمیسیون آموزشی برای فارغ التحصیلان خارجی رشته پزشکی به دست آورید.
▪︎ مرحله دوم > کسب نمره قبولی در آزمون ورودی مجوز تخصص پزشکی در آمریکا که شامل سه مرحله میباشد .
مرحله USMLE STEP1 در آزمون مجوز پزشکی مرحله دوم که شامل سه مرحله CK’CS و STEP3 میباشد.
▪︎ مرحله سوم > داوطلبین تحصیل در حوزه تخصص پزشکی آمریکا باید در مراحلی که در مورد تجربه و کسب مهارتهای بالینی است و به صورت اختصاصی در کشور آمریکا برگزار میشوند شرکت کرده تا شایستگی خود را ثابت و بر تجربه بالینی خود بیفزایند.
▪︎ مرحله چهارم > در انجمن کالجهای پزشکی آمریکا تحت عنوان AAMC که خدمات ثبت شده در خصوص درخواست رزیدتی و ERAS را انجام میدهند ثبت نام کرده و درخواست خود را به عنوان MY ERAS به ثبت رسانید.
▪︎ مرحله پنجم > در این قسمت شما مراحل آزمون را گذراندهاید و باید تخصص خود را انتخاب کنید همانند انتخاب رشته رقابت زیادی در این مرحله بین متقاضیان خواهد بود. بهترین کار جهت انتخاب این دوره و گزینه تخصصی مناسب شما استفاده از IMG prep است که لیستهای سفارشی مربوط به حوزه تخصصی میباشد.
▪︎ مرحله ششم > این مرحله مربوط به دریافت توکن و ثبت نام است که توکن ECFMG به وسیله اپلیکیشن موبایل به نام My ECFMG با دادن یک رمز ۱۴ رقمی که توسط خود شما داده میشود دریافت میگردد.
▪︎ مرحله هفتم > داوطلبین و متقاضیان تحصیل تخصص پزشکی در کشور آمریکا در این مرحله باید مدارک خود را نهایی کرده و ارسال نمایند با ارسال مدارک و اسناد شما، واجدین شرایط جهت تحصیل در این حوزه شناسایی و انتخاب میشوند.
▪︎ مرحله هشتم > بعد از اینکه درخواست شما پذیرفته شد امکان دارد از شما جهت مصاحبه دعوت به عمل آید به یاد داشته باشید که مرحله مصاحبه برای رزیدنتی یا تخصص پزشکی در این کشور بسیار مهم و حیاتی بوده و باید برای شرکت در آن آمادگی لازم را داشته باشید.
▪︎ مرحله نهم > این مرحله بعد از مصاحبه از اهمیت زیادی برخوردار است در این مرحله شما باید پروفایل یا نمایه خود را در ERAS با شناسه NRMP بروز کنید تا جهت مسابقات ابراز آمادگی کنید. NRMP برنامه رقابت ملی سالیانه است که برای متقاضیان جهت رسیدن به کمک هزینههای تحصیلی و برنامههای اقامتی ترتیب داده میشود و به منزله یک بورسیه تحصیلی عمل خواهد کرد.
▪︎ مرحله دهم > این مرحله شامل پذیرش انتهایی یا تکمیلی تحت عنوان SOAP است در صورتی که موفق به پذیرش در رقابت و مسابقات رزیدنتی نشدید میتوانید از این طریق مشابه موقعیتهای باقیمانده و تکمیل ظرفیت با دیگر داوطلبین رقابت کنید.
همانطور که ملاحظه کردید پروسه اپلای تخصص پزشکی در ایالات متحده آمریکا پیچیده و مشکل به نظر میرسد شما میتوانید تمامی مراحل اپلای خود را با خیال راحت به تیم مجرب ما در اپلای یونیورس سپرده و از ما کمک بخواهید
برترین دانشگاههای تخصص پزشکی در آمریکا
دانشگاهها و موسسات علوم پزشکی ایالات متحده جهت تحصیل تخصص پزشکی از بهترین دانشگاهها در جهان هستند که بهترین آنها هاروارد نامی شناخته شده در اذهان ما میباشد همچنین بیشتر آنها مورد تایید وزارت علوم و بهداشت کشور ما و تمامی کشورها هستند. در این قسمت از مقاله با نام این دانشگاهها آشنا میشویم : ●دانشگاه هاروارد در شهر کمبریج آمریکا
- دانشگاه جان هاپکینز در شهر لس آنجلس
- دانشگاه کالیفرنیا در شهر لس آنجلس
- دانشگاه ییل در شهر نیوهیون
- موسسه فناوری تکنولوژی ماساچوست MIT در کمبریج
- دانشگاه کالیفرنیا در شهر سانفرانسیسکو
- دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک
- دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا
- دانشگاه دوک در دورهام
- دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل
- دانشگاه کالیفرنیا UCSD در شهر سن دیگو
- دانشگاه میشیگان آن آربور در شهر آن آربور؛ که مورد تایید کشور ما نیست.
- دانشگاه شیکاگو در شهر شیکاگو
- دانشگاه نیویورک در نیویورک
- دانشگاه کرنل واقع در ایتاکا
- دانشگاه واشنگتن واقع شده در سنت لوئیس
- دانشگاه بوستون واقع در شهر بوستون
- دانشگاه تگزاس واقع شده در هیوستون که مورد تایید کشورمان نیست
- کالج پزشکی بیلور واقع در هیوستون
- دانشگاه وسترن در شهر اوانستون
- دانشگاه اموری در شهر آتلانتا
- دانشگاه پزشکی مایو در شهر روچستر
- دانشگاه پیتسبورگ در شهری به همین نام
- دانشگاه وندربیلت در شهر نشویل آمریکا
هزینه تحصیل و اپلیکیشن فی دانشگاههای پزشکی
آمریکا هزینههای تحصیلی و دانشگاهی تخصص پزشکی در آمریکا نسبتا بالا است در حالت کلی نمیتوان مبلغ مشخصی را برای این منظور قید کرد شهریههای دانشگاههای پزشکی آمریکا در هر دانشگاه یا موسسهای با یکدیگر متفاوتند اما به طور میانگین هزینهها را میتوان به شرح زیر تقسیم بندی کرد
▪︎ هزینه اولیه در خصوص تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا مربوط به پرداخت مبلغ ثبت نام و بررسی مدارک که اپلیکیشن فی نام دارد از ۱۰۰ تا ۹۰۰ دلار با توجه به دانشگاهی که در آن پذیرش گرفتهاید در نظر گرفته میشود.
▪︎ وجه بعدی که ملزم به پرداخت آن هستید جهت شرکت در آزمون USMLE است که برای هر مرحله به صورت جداگانه پرداخت میشود و چیزی بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار برای هر بخش آن در نظر گرفته شده است.
▪︎ قدم بعدی جهت پرداخت هزینههای لازم برای دورههای کارآموزی است که متقاضی باید در حدود ۱۲ هفته این دورهها را طی کند که مهارتهای بالینی دانشجویان تقویت شود در این مرحله ملزم به پرداخت مبلغی بین ۱۲۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار میباشید.
▪︎ در آخر مبلغ نهایی یا شهریه دانشگاه تخصص پزشکی میباشد که با توجه به تعداد وسیعی از دانشگاهها در آمریکا جهت تحصیل تخصص پزشکی طبیعی است که مبلغ شهریههای آن با هم فرق داشته باشند همچنین به جهت دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه هزینهها و شهریهها بسیار بالاتر خواهد بود اما به طور میانگین شهریه دانشگاه تخصص پزشکی در آمریکا از ۱۰ تا ۷۰ هزار دلار در سال متغیر است
به طور مثال شهریه دانشگاه هاروارد آمریکا در سال حدوداً ۶۸ هزار دلار ،شهریه دانشگاه کرنل ۳۲ هزار دلار و شهریه دانشگاه کلمبیا حدوداً ۱۳ هزار دلار برای هر ترم میباشد.
کار و درآمد متخصصان پزشکی در آمریکا
دانشجویان در حال تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا میتوانند همزمان به کار هم مشغول شوند و در مراکز پزشکی یا موسسات درمانی این کشور کسب درآمد و تجربه کنند با این اوصاف از ۱۰ تا ۷۰ هزار دلار حقوق دریافت میکنند و میتوانند در هزینهها کمک کننده باشد اما پس از اتمام تحصیلات با توجه به اینکه کشور آمریکا از اقتصادی کارآمد و بازار کار قوی برخوردار است پزشکان دارنده مدرک تخصصی به راحتی مجوز طبابت گرفته و میتوانند مطب خود را داشته باشند یا در بیمارستانها و مراکز پزشکی مشغول شوند از آنجایی که پزشکان در تخصصهای متفاوت مدرک خود را میگیرند درآمد پزشک متخصص در آمریکا با پزشکان همکار متغیر است.
به طور کلی تخصصهای پردرآمد به این شرح است :
- متخصص قلب و عروق ۳۶۰ هزار دلار میانگین حقوق ●متخصص بیهوشی ۳۳۰ هزار دلار میانگین حقوق ●متخصص جراحی اطفال ۳۰۰ هزار دلار میانگین حقوق ●متخصص زنان و زایمان ۲۹۵ هزار دلار میانگین حقوق
- متخصص پوست ۳۰۰ هزار دلار میانگین حقوق درآمد دارند.
میتوان با توجه به این ارقام گفت که درامد متخصصین پزشکی در آمریکا را از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار در سال پیش بینی کرد.
اخذ اقامت پس از تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا
گرفتن اقامت در کشوری همچون آمریکا به راحتی به دست نمیآید با این حال اقامت از طریق تحصیلات راحتترین و ارزانترین راه جهت اقامت آمریکا برای متقاضی میباشد جهت گرفتن اقامت آمریکا دارندگان مدرک تخصص پزشکی باید یک برنامه طولانی مدت را طی کنند که ممکن است ۳ تا ۴ سال به طول بیانجامد پزشکانی که تصمیم به اقامت در آمریکا دارند باید درخواست خود را در طول دوران شغلی خود ادامه دهند مبنی بر اینکه برای اقامت وارد پروسه شغلی خود در مراکز و بیمارستانهای کشور آمریکا بشوند پس از مدتی با توجه به کارایی شما در این کشور به عنوان یک پزشک و بررسی ریز به ریز برنامه شما که باید به صورت منظم به انگلیسی تدوین شوند با نگاه به نمرات و شایستگیهای پزشکی و دانشگاهی متقاضی درخواست آنها مورد بررسی قرار میگیرد توجه داشته باشید که داشتن توصیه نامه پرقدرت از اساتید داخلی آمریکا میتواند در روند اخذ اقامت کمک بسیاری کند پس از تاییدیه درخواست وارد مرحله مصاحبه و سپس اخذ اقامت کشور آمریکا خواهید شد.
سخن آخر
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در آمریکا و تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا و دیگر کشورها با مشاورین ما بصورت رایگان در تماس باشید.