دانمارک کشوری اروپایی به پایتختی کپنهاگ یا کپنهاگن است این کشور در اروپای شمالی واقع شده ،مردم کشور دانمارک به طور کلی به زبان دانمارکی صحبت میکنند زبانهای محلی زیادی نظیر فاروئی، آلمانی و گرینلندی نیز توسط قشر زیادی از مردمان دانمارکی شنیده میشود تحصیل در دانمارک بدون داشتن مدرک زبان امکانپذیر است و همین امر باعث محبوبیت متقاضیان و دانشجویان تحصیل در خارج از کشور شده است. رتبههای بالای دانشگاههای این کشور در میان دانشگاههای برتر جهان و همچنین کیفیت زندگی و تحصیل و کار در دانمارک از دیگر مزایای تحصیل در این کشور منحصر به فرد میباشد.
شرایط تحصیل در دانمارک
برای پذیرش از دانشگاههای کشور دانمارک باید درخواست خود را به دانشگاه ارسال کنید و مدارکی را که هر دانشگاه بسته به قوانین خود از دانشجو طلب میکند آماده و ارائه دهید
▪︎ آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
▪︎ مدارک شناسایی و گذرنامه یا پاسپورت دارای اعتبار
▪︎ مقاله یا رزومههای قابل قبول
▪︎ عکس پاسپورتی جدید داوطلب
▪︎ توصیه نامه از اساتید
▪︎ انگیزه نامه و نگارش هدف
▪︎ مدرک زبان معتبر آیلتس ۶ به بالا و یا تافل معادل آن
کارشناسی
بعد از اینکه مدارک گفته شده را همراه با ترجمه رسمی به دانشگاه ارسال کرده و تاییدیه یا پذیرش دانشگاهی را در دانمارک دریافت کردید میتوانید با داشتن ویزا به دانمارک مهاجرت کرده و به تحصیل بپردازید تحصیل کارشناسی در دانمارک به دو صورت تئوری یا فنی یا دانشگاهی و فنی انجام میگیرد کارشناسی در دانمارک معمولاً ۴ ساله و هر ترم به صورت سه ماهه تدریس میگردد دورههای آموزشی در دانمارک بیشتر تحت عنوان پروژه و به صورت پروژه محور تشکیل میگردد.
کارشناسی ارشد
طول دوران تحصیل در مقطع ارشد حدود ۲ ساله است برای ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی ارشد و دکتری ارائه مدرک زبان آیلتس ۶ و نیم به بالا الزامی است . تکمیل دوره تحصیلی و دریافت مدرک کارشناسی ارشد در دانشگاههای کشور دانمارک با ارائه پایان نامه و دفاعیه از آن انجام میگیرد.
دکتری
بعد از دریافت مدرک کارشناسی ارشد در صورت ادامه تحصیل در مقطع دکتری با ارائه مدرک ارشد و مدرک زبان آیلتس با نمره ۶ و نیم و یا ۷ امکانپذیر است همچنین داشتن یک استاد راهنما به همراه پروپوزال تحقیقاتی جهت پذیرش و ادامه تحصیل دکتری در دانمارک الزامی است. تحصیل دکتری در این کشور ۳ سال به طول میانجامد و داشتن مدرک دکتری دانمارک در هر رشتهای مساوی با مدارک عالیه و مورد تایید از تمام دنیا میباشد.
اخذ ویزا جهت تحصیل در دانمارک
بعد از اینکه نامه پذیرش دانشگاه واقع در کشور دانمارک را دریافت کردید باید فورا به سفارت یا کنسولگری کشور دانمارک واقع در کشور خود رفته و جهت دریافت ویزای تحصیلی درخواست دهید برای گرفتن ویزای تحصیلی دانمارک سفارت از شما مدارک زیر را که به زبان انگلیسی یا دانمارکی به صورت رسمی ترجمه شده است را خواستار است
▪︎ نامه پذیرش دانشگاه مبنی بر قبولی
▪︎ تسلط و داشتن مدرک زبان دانمارکی یا انگلیسی
▪︎ گواهی بانکی و تمکن مالی به ارزش ۹۸۰ دلار ماهیانه
▪︎ گواهی یا فیش پرداخت اجاره مسکن
▪︎ پاسپورت معتبر و عکس پاسپورتی
▪︎ بیمه مسافرتی
▪︎ رزومه و برنامه تحصیلی
▪︎ کپی و ترجمه مدارک به همراه پرداخت هزینههای لازم
برترین دانشگاههای دانمارک
موسسات و دانشگاههای کشور دانمارک از بهترین و به روزترین سیستمهای آموزشی در جهان محسوب میشوند چند تا از مهمترین و بهترین این دانشگاهها عبارتند از :
نام دانشگاه | رتبه QS |
دانشگاه کپنهاگ | 107 |
دانشگاه فنی دانمارک | 121 |
دانشگاه فنی آرهوس | 143 |
دانشگاه جنوب دانمارک | 326 |
دانشگاه فنی آلبورگ | 336 |
مدرسه بازرگانی کپنهاگ | – |
دانشگاه طراحی کلدینگ | – |
دانشگاه via | – |
دانشگاه کسب و کار کپنهاگ | – |
دانشگاه رز کیدل | – |
دانشگاه لیبت | – |
هزینه تحصیل
هزینهها و مخارج یا شهریه دانشگاههای دانمارک جهت تحصیل به عواملی همچون مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی دانشگاهی که از آن پذیرش گرفتهاید اعم از اینکه دولتی یا خصوصی باشد و حتی ملیت دانشجو و شهر محل تحصیل بستگی دارد.به طور کلی شهریه دانشگاههای دانمارک از کارشناسی تا تحصیلات تکمیلی مبلغی بین ۷ تا ۱۷ هزار دلار آمریکا میانگین در نظر گرفته می شود که قطعا شهریه دانشگاههای خصوصی بسیار بیشتر خواهد بود.
در ادامه با شرایط دریافت بورسیه و یا کار حین تحصیل آشنا می شویم تا بخشی از هزینه های تحصیلی و زندگی در دانمارک را کاهش دهید.
هزینه زندگی
زندگی در دانمارک برای یک دانشجوی در حال تحصیل هزینههایی را در بر دارد به طور کلی زندگی کردن هر شخص با شخص دیگر متفاوت است و نمیتوان مبلغ دقیقی را جهت امرار معاش اعلام کرد اما به طور میانگین هزینههای اجاره مسکن و خرید مایحتاج زندگی برای یک نفر بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار ماهیانه در نظر گرفت که این ارقام برای زندگی در شهرهای بزرگ مثل کپنهاگ بیشتر هم خواهد بود.
بورسیه جهت تحصیل در دانمارک
برای کم کردن هزینههای تحصیلی و زندگی در دانمارک در صورتی که بورسیه به شما تعلق بگیرد دیگر نگرانی نخواهید داشت دولت و دانشگاههای دانمارک بورسیههایی همچون بورسیههای اراسموس، بورسیه نورد پلاس و بورسیههای مخصوص هر دانشگاه برای دانشجویان واجد شرایط که دارای رزومههای قوی تحصیلی و علمی هستند در اختیار گذاشته است.
داشتن مدرک زبان با نمره بالا، پروپوزال و پروژههای تحقیقاتی یا داشتن مقالات چاپ شده و نمرات بالا از لازمههای دریافت بورسیههای تحصیلی در دانمارک میباشد.</p>
کار حین تحصیل در دانمارک
کار کردن در طول دوران تحصیل از مهمترین مزیتهای تحصیل در یک کشور است چرا که با داشتن این مجوز هم میتوانید کسب درآمد کرده و تجربه به دست بیاورید و هم هزینههایتان را برای یک زندگی راحت کمتر کنید. به طور معمول یک دانشجو در حین ادامه تحصیل میتواند تا ۲۰ ساعت در طول هفته به کار مشغول شود و حقوق دریافت کند. همچنین میتوانید با توجه به رشته تحصیلی خود به کارآموزی نیز مشغول شوید که آن هم دارای دریافت حقوق و مزایا میشود متوسط درآمد کارهای پاره وقت برای یک دانشجو ماهیانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ یورو است که با تسلط به زبان دانمارکی امکان یافتن شغل و کسب حقوقهای بالا بیشتر در دسترستان قرار خواهد گرفت.
اخذ ویزای همراه
همراهان و همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال دانشجوی در حال تحصیل در کشور دانمارک میتوانند با داشتن ویزای همراه به این کشور مهاجرت کنند و در کنار دانشجو زندگی نمایند برای گرفتن ویزای همراه بهتر است بعد از اینکه دانشجو ویزای تحصیلی خود را دریافت کرده بود نسبت به اخذ ویزای همراهان اقدام نماید تا شانس دریافت آن بیشتر شود. مدارکی که جهت گرفتن این ویزا لازم است مدارک شخصی و هویتی و اثبات تمکن مالی به همراه اثبات محل اقامت و داشتن منزل مسکونی در دانمارک میباشد.
اخذ اقامت
با فارغ التحصیل شدن و اتمام تحصیلات و گرفتن مدرک تحصیلی در صورتی که تصمیم به اقامت در کشور دانمارک را داشته باشید میتوانید با داشتن شغل در این کشور شانس اخذ اقامت را داشته باشید با رزومه و تجربه کاری در کنار تسلط به زبان دانمارکی پیشنهادهای کاری بسیاری در دسترس داوطلبین قرار میگیرد که با این پیشنهادها یا جاب آفر میتوانید به شغلی که در آن علاقه و مهارت دارید مشغول شوید طبق قانون دانمارک بعد از اینکه مهلت ویزای تحصیلی دانشجویان تمام شود ۶ ماه فرصت برای ایجاد یا یافتن کار به متقاضی اقامت در این کشور داده میشود. بعد از آن میتوانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل نمایید. با گذشتن ۸ سال از کسب درآمد و پرداخت مالیات میتوانید برای اخذ اقامت درخواست داده و بعد از دو سال دیگر از داشتن اقامت جهت تابعیت و اخذ شهروندی دانمارک اقدام کنید.
مزایا و معایب تحصیل در دانمارک
- ▪︎امکان تحصیل به زبان انگلیسی
- ▪︎ بهرهمندی از آموزشهای مدرن و پیشرفته
- ▪︎ کیفیت و امنیت بالا برای زندگی
- ▪︎ طبیعت زیبا و مناظر ساحلی
- ▪︎ امکان سفر به کشورهای حوزه شینگن
- ▪︎ برابری و نبود اختلاف فرهنگی و طبقاتی در بین مردم
- ▪︎خدمات بهداشتی درمانی و حمل و نقل پیشرفته
از مزایای تحصیل در دانمارک است.
آب و هوای غیر قابل پیش بینی و غالباً بارانی و ابری
- ▪︎ یادگیری زبان دانمارکی برای ایجاد شغل و ارتباط با مردم
- ▪︎ شبهای طولانیتر به نسبت سایر کشورها
- ▪︎ هزینههای بالای زندگی به خصوص اجاره مسکن
- ▪︎ مالیاتهای سنگین
- ▪︎ عیش و نوشهای زیاد مردم دانمارک
از معایب تحصیل و زندگی در دانمارک میباشند.
سخن آخر
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل در دانمارک و انجام امور اپلای دانمارک و شرایط آن با مشاورین ما در تیم اپلای یونیورس به طور رایگان در تماس باشید.